Fii membru in prima Delegație Virtuală a României la prima ediție a Jocurilor Europene de la Baku 2015. Susține echipa sportivilor noștri, alături de Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Asigurătorul Oficial Groupama Asigurări. Devino membru și poti câștiga 2 bilete la Rio 2016!

FII DELEGAT VIRTUAL
Logo groupama top abd9e070eec78812cf36e5f8f207dd0e1e0b71a4b3901e55746499d98ef13acc Logo romania top 8cf5e8591be6719b5f7b94ed7fef13b33a46c4cd947aaa47980dd6aa16934edb
"Noi suntem diamantul, dar in spatele nostru e o intreaga armata" Ce inseamna pentru Romania AURUL SUPERB cucerit de fete la spada
Scrima a adus a treia medalie de aur a Romaniei la Jocurile Europene de la Baku. Echipa fetelor formata din Ana Maria Branza, Simona Gherman, Simona Pop si Amalia Tataran a reusit sa cucereasca medalia suprema dupa o victorie superba in finala cu Estonia.

Pentru Ana Maria Branza, liderul generatiei de scrima, victoria nu este numai a lor, ci si a "armatei" de oameni din spatele lor. Prieteni, familie si antrenori care au fost in fiecare clipa alaturi de ele.

"Pentru noi e un rezultat mare. Din punctul meu de vedere, este chiar mai mare decat medalia de la individual si ma bucura mai mult. Mai ales ca este o zi importanta cea in care am reusit sa castigam, sa nu uitam ca este ziua drapelului.""Ne bucuram ca am adus acest aur pentru Romania, ca am reusit sa facem imnul sa cante aici. Nu am fi reusit sa facem aceste rezultate singure. In spatele nostru se afla o intreaga armata."

"Am spus-o de multe ori - noi suntem diamantul slefuit, cel care apare in fata. Dar in spatele nostru sunt antrenori, este un intreg colectiv tehnic, sunt medici, sunt colegii de antrenament, colegii care ne asteapta acasa", a declarat, pentru DigiSport, Ana Maria Branza.

Simona Gherman a cucerit la Jocurile Europene de la Baku argintul la individual. Acum miza se muta pe Rio 2016, Jocurile Olimpice unde Romania vrea sa redevina numarul 1.

"Finala nu a fost asa grea. Semifinala a fost mai dificila, din punctul meu de vedere. Dar daca ne-am tinut de tactica, daca nu a luat-o nici una pe langa s-a vazut. Rezultatul ne-a fost favorabil. Cred ca la ultimul asalt deja stiam ca am castigat", a declarat si Simona Gherman.